Er pc’ens harddisk ved at være fyldt godt op, kan det være svært at finde frem til de filer, du har brug for. Og endnu værre: En fyldt harddisk sløver også pc’en ned. Derfor er det fornuftigt at rydde op på harddisken og frigøre lagerplads i ny og næ, men det er lettere sagt end gjort.

For i modsætning til fysisk rod i hjemmet, hvor du tydeligt kan se, hvad der roder, er det ikke altid nemt at finde ud af, hvad pc’ens rod egentlig består af. En pc kan nemlig være spækket med skjulte filer og mapper, og det gør det svært at gennemskue, hvor man skal begynde oprydningen. Du kan bruge Windows’ Lagerassistent til at få hjælp med at rydde op, men Lagerassistenten går ikke i dybden med pc-rodet.

Og hvis du på egen hånd går på opdagelse i Stifinder og forsøger at støve de store filer op, er det ikke sikkert, at pc’ens værste rod bliver fundet. Løsningen er at hente hjælp udefra, og her er programmet Glary Disk Explorer, som du nu kan hente gratis i Fordelszonen, et oplagt værktøj at bruge. Programmet scanner din pc – og derefter får du en grafisk oversigt over harddiskens pladsforbrug. Oversigten præsenterer først et cirkeldiagram, der giver et hurtigt overblik over de filtyper, som optager pladsen på harddisken. Herefter kan du klikke dig igennem pc’en i programmet og se, om det er programmer, videoer eller systemfiler, der roder.

Når du har fundet frem til pladsslugerne, kan du selvfølgelig også slette dem direkte fra Glary Disk Explorer. Vi anbefaler dog altid, at du kun sletter filer, du er helt sikker på hvad er – typisk filer, du selv har hentet eller skabt.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.