Engang var en mobiltelefon et relativt enkelt apparat, som man kunne bruge til at sende sms-beskeder og ringe til kontakterne i telefonbogen. I dag er en mobiltelefon et avanceret og komplekst bindeled mellem os selv og resten af verden, og den rummer et væld af funktioner: Mobilen er for mange det digitale fotoalbum, hvor billeder og videoer deles på kryds og tværs.

For andre giver mobilen adgang til det offentlige i form af NemID, mens nogle bruger mobilen til at handle aktier, shoppe online og bruge de sociale medier.

Mobilen er derfor ikke længere bare en mobil, det er også et slaraffenland for hackere og it-kriminelle. For hvis de får adgang til din telefon, så får de også potentielt adgang til myriader af værdifulde oplysninger om dig, dine data og dine betalingsoplysninger.

Derfor er det vigtigt, at du beskytter din telefon bedst muligt. Det er ikke specielt svært, men det kræver til gengæld, at du sørger for sikkerheden hele vejen rundt; fra at opdatere telefonen til at vælge en ordentlig kode og aktivere tofaktorgodkendelse.

I denne artikel gennemgår vi alle de sikkerhedsindstillinger, du bør ændre i din telefon for at undgå hackere, virus og malware.

Inden du går i gang med artiklen og med indstillingerne på din telefon, kan du hygge dig med vores lille quiz og se, hvor godt du har styr på sikkerheden. Svarene finder du i artiklen,

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.