Et stærkt kodeord er dit vigtigste forsvar mod at få dine konti hacket og dine følsomme oplysninger misbrugt. Det ved vi efterhånden alle sammen. Førhen kunne du sikkert blive fristet til at bruge et svagt kodeord, bare fordi det er nemmere at huske, eller du ville bruge det samme stærke kodeord til alle dine konti. Det er der heldigvis ingen undskyldning for længere: Kodeordshuskere som LastPass har gjort det nemt for dig at gemme ultrasikre kodeord og få dem indsat helt automatisk, når du skal logge ind på en hjemmeside eller i en app. På den måde skal du kun huske ét kodeord; det, du har oprettet til LastPass.

Men derudover har flere browsere nu også fået deres egen indbyggede kodeordshusker, så du ikke engang behøver at huske kodeordet til din LastPasskonto, men blot kan bruge fx kodeordet til Google, hvis du bruger Googles Chromebrowser. Det er både smart og nemt, og derfor kan det se ud som et oplagt valg bare at bruge den indbyggede huskefunktion. Men er dét det bedste valg for dig? Lad os slå fast med det samme: Den indbyggede kodeordshusker i din Chrome- browser er en langt bedre løsning end slet ikke at bruge en kodeordshusker. Du kan derfor godt vælge at bruge den. Men der er andre ting, du bør overveje, før du endeligt beslutter at bruge Chromes indbyggede funktion: Bruger du fx kun Chromebrowseren? Hvis du en gang imellem bruger andre browsere som fx Firefox, Edge eller Safari, kan du ikke få indsat dine kodeord automatisk, hvis de kun er gemt i Chrome- browseren. Her har LastPass en klar fordel, da du kan installere LastPass i de fleste browsere. På den måde kan du bruge dine kodeord, lige meget om du er på computeren derhjemme, på arbejde eller måske endda på en computer hos venner eller familie. Kodeordshuskeren i Chrome virker også på din Android- telefon og husker de kodeord, du har bedt den om at huske i browseren på din pc. Men hvad hvis du bruger en iPhone? Her kan Chrome indsætte kodeord i din browser på iPhone, hvis du bruger Chrome på mobilen. Bruger du derimod LastPass på iPhone, kan programmet faktisk huske og indsætte kodeord til samtlige apps på din telefon, der tillader det. Det samme gælder, hvis du har installeret LastPass på din Android-telefon. Her har LastPass altså en klar fordel frem for Chromes indbyggede funktion. Foreløbigt facit: Hvis du aldrig bruger andet end Google Chrome og Android, kan du sikkert nøjes med de indbyggede huskefunktioner. Men vil du gerne bruge en kodeordshusker på tværs af browsere – og både på din pc og telefon – er svaret LastPass.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.