I de senere år har vi set flere og flere nye trusler fra ondsindede it-kriminelle. En af de typer angreb, som hackerne i stigende grad benytter sig af, er ransomwareangreb. “Ransom” betyder på engelsk “løsesum” – og det er lige præcis, hvad hackerne kræver fra dig, når de angriber din computer: Rammes du af ransomware, bliver dine filer, og i nogle tilfælde også hele computeren, låst og krypteret. Herefter dukker der en ubehagelig besked op på skærmen med et krav om, at du skal betale et bestemt beløb til bagmændene, hvis du vil have dine filer tilbage.

Ofte er beskeden ledsaget af et ur, der tæller ned – og når uret viser 00:00, bliver dine filer slettet. Giver du efter og betaler hackerne den løsesum, de kræver, før tiden løber ud, kan du dog ikke engang være sikker på, at du får dine filer tilbage. Det er med andre ord en decideret katastrofe at blive udsat for ransomware.

Derfor er det essentielt, at din pc er godt rustet og kan modstå et ransomware-angreb. Men hvordan sikrer du dig, at computeren er stærk nok?

Simuler selv et angreb

I Fordelszonen har vi svaret på ovenstående spørgsmål: Det spritnye og nyskabende program Ransim fungerer som en stresstest for din pc og kan give dig svar på, hvor godt den er beskyttet ved et eventuelt angreb.

Ransim simulerer nemlig et ransomware-angreb mod din computer og giver dig efterfølgende et detaljeret overblik over, hvor slemt det ville stå til, hvis du blev udsat for et angreb. Er det eksempelvis dine billedfiler, der er særligt udsatte, eller er der størst risiko for, at dine tekstdokumenter bliver taget som gidsler? Efter en scanning af dit system giver

Ransim dig svar med grafikker og statistik, der i overskuelig form viser dig, hvilke af dine filer der ville havne i hackernes kløer. Da Ransim er et værktøj, der dybest set er et ransomware- angreb (også selv om det er ganske ufarligt), reagerer dit antivirusprogram naturligvis, når du forsøger at teste din pc. Derfor tænker du måske, at der alligevel kan være tale om et farligt program.

Du har dog intet at frygte, for Ransim er ikke farligt, selv om det kan se sådan ud. Programmet er bygget af det velrenommerede firma Know- Be4, der lever af at træne andre virksomheder i digitalt selvforsvar. Du kan dermed med ro i sindet bruge Ransim til at tjekke din pc’s forsvar mod ransomwareangreb – også selv om dit antivirusprogram protesterer undervejs.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.