Når vi her i bladet for fem eller ti år siden skrev om svindel på nettet, var vores bedste råd næsten altid at undlade at klikke på links på hjemmesider, når du ikke var 100 procent sikker på, hvor de førte hen. Det var et råd, der var enkelt at følge, og faktisk skulle man dengang være mere end almindelig uforsigtig for at havne i problemer.

Situationen i dag er meget anderledes. For du kan komme galt afsted på mange måder, og du kan komme galt afsted, selv om du er både forsigtig og fornuftig. Svindel kan som altid ramme dig, når du surfer på nettet. Og det kan ramme dig, når du ikke er vågen overfor de e-mails, du modtager i din indbakke.

Men det kan også ramme dig ad nye kanaler, fx på Facebook. Det kan endda, hvor mærkeligt det end lyder, ramme dig, når du slet ikke er i nærheden af din pc. Svindel med fupopkald og fup-sms’er er i stor vækst – man kan faktisk tale om en egentlig svindelindustri. Risikoen for at komme i uføre er lige så stor med mobilen i hånden, som den er med musen. Phishing, smishing og vishing er nye begreber, vi desværre bør vænne os til.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.