Hver gang du bruger din computer, efterlader du en række digitale spor i form af data. Hvad enten du køber nye sko online, læser nyheder på dit foretrukne medies hjemmeside eller sender en venneanmodning på Facebook.

Alle de data tegner – når man tager det hele med og analyserer det – et ganske omfangsrigt billede af dig, din personlighed og dit liv. Det er viden, som er særlig interessant for virksomheder. For jo mere de ved om dig, desto bedre kan de eksempelvis målrette reklamer og produkter mod dig, så du køber mest muligt.

Men den slags informationer er også guf for nederdrægtige personer, der vil dig til livs ved fx phishing-angreb. For jo mere de ved om dig, desto mere troværdige fælder kan de sætte op.

Nyt værktøj hjælper dig

Men hvem ejer egentlig dine data? Har du krav på, at de kan fjernes igen, hvis du en dag ikke vil have dem på nettet mere? Og hvor meget er dine data værd?

Vores digitale aftryk på nettet afføder mange og komplicerede spørgsmål, som der ikke er nogen simple svar på. Derfor er det også en god idé at træde så varsomt som muligt, når du er online og bruger digitale tjenester som Facebook, Google og selv Windows på din computer.

Én måde at gøre det på er at bruge vores nye privatlivsværktøj. Her har vi gjort det nemt og enkelt at finde og justere de vigtigste privatlivsindstillinger.

Få styr på Windows

I denne artikel viser vi dig, hvordan du bruger værktøjet til at indstille dine privatlivsindstillinger hos både Facebook og Google.

Desuden viser vi dig, hvordan du kan bruge programmet O&O ShutUp, som gør det enkelt og overskueligt at ændre i privatlivsindstillingerne i Windows 10. Så deler du ikke flere data end højst nødvendigt, uden at gå glip af noget på nettet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.