Vores mobiltelefoner bliver mere og mere avancerede og skaber måske derfor en illusion om også at være helt sikre mod angreb.

Mange af os stoler endda så meget på mobilens sikkerhed, at vi har gemt personfølsomt indhold som fx oplysninger om betalingskort, private billeder og kodeord på telefonen. Du har sikkert også et hav af sms-beskeder på din telefon, og hvis du tilmed læser og skriver mails på telefonen, er der endnu mere privat indhold lagret på din smartphone.

Vi gemmer med andre ord mange vigtige informationer på vores mobiltelefon, men det betyder desværre også, at smartphones – især Android-telefoner – er blevet et populært mål for hackere. Det er nemlig ikke særlig svært for de cyberkriminelle at få adgang til din mobiltelefon og de talrige vigtige oplysninger, du har gemt på den.

Det kan til gengæld være svært at gennemskue, om dele af telefonens indhold faktisk er faldet i forkerte hænder. Du er formentlig ikke i tvivl, hvis du modtager en telefonbesked, der fortæller dig, at telefonen er inficeret, men de kriminelle er blevet bedre og bedre til at skjule infektionerne på vores smartphones. Der findes fx malware designet til at operere i det skjulte, og det er ikke usandsynligt, at vi går rundt uvidende om, at vores mobil og alt dens indhold er eksponeret for angreb.

Heldigvis for dig efterlader den form for malware som regel spor, så du både kan få reddet og beskyttet din telefon, men det kræver først, at du kender tegnene på en inficeret Android- smartphone.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.