Android er det suverænt mest udbredte styresystem til telefoner og tablets. Derfor er Android også et yndet mål for hackere, der sniger skadelig software ind på din telefon.

Det er som udgangspunkt stadig noget mere sikkert at hente apps i Play Butik, end det er at hente et pc-program fra en tilfældig side på nettet. Google renser løbende ud i skadelige apps, men derfor bør du alligevel være på vagt. Google har derfor udstyret Android med sit eget indbyggede sikkerhedssystem, Play Protect, og så skulle man tro, at alt var i skønneste orden. Sådan er virkeligheden desværre ikke. Vores test viser nemlig, at Google Play Protect taber konkurrencen mod fem andre sikkerheds- apps til Android og desværre er den suverænt værste beskyttelse af din telefon. Heldigvis var der også rigtig mange gode nyheder i testen.

De fleste apps stoppede alle eller stort set alle skadelige apps, og der var meget få falske advarsler mod harmløse apps. Ingen af de testede apps sænkede mobilens batterilevetid mærkbart, og de sløvede heller ikke telefonen ned under normalt brug. Er du den forsigtige type, som kun installerer populære apps, som millioner af andre Android-brugere også bruger, er der ikke den store risiko, men hvis du ofte henter nye apps, kan pengene til et årligt abonnement på en sikkerheds-app være godt givet ud. Desuden har mange af de testede apps andre funktioner som fx sikring mod farlige links på hjemmesider eller i sms-beskeder.

Vi har udført testen i samarbejde med det tyske sikkerhedsfirma AV-Test, som har udsat alle apps for en omfattende test af deres evne til at finde og stoppe malware på telefonen. Det er sikkerhedsfirmaets måleresultater, vi har baseret vores testvurderinger på – og derudover har vi bedømt hver apps brugervenlighed og øvrige værktøjer.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.