Med jævne mellemrum skriver vi her i bladet om, at store hjemmesider er blevet hacket og bunkevis af personlige oplysninger er stjålet. Oplysninger som fx kodeord og brugernavne. Men hvordan finder du ud af, om dine koder er blandt dem, der er i hænderne på hackerne – og dermed usikre? Den nemmeste løsning er at installere den lille browserudvidelse Google Password Checkup i din internetbrowser. Den tjekker automatisk, hver eneste gang du indtaster et kodeord, om det er blevet stjålet i forbindelse med et hackerangreb.

Vi anbefaler, at du bruger et kodeord med minimum 12 tegn og en Hvis dit kodeord er blevet hacket, dukker denne røde advarsel op i din browser, når du prøver at bruge det. blanding af store og små bogstaver og tal. Du bør aldrig bruge det samme kodeord til flere hjemmesider – men har du alligevel brugt det hackede kodeord på andre hjemmesider, bør du også ændre disse kodeord. Hvis du har svært ved at huske de mange, lange og svære kodeord, er det en god idé at bruge programmet LastPass fra Fordelszonen til at holde styr på alle dine kodeord.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.