I det seneste års tid har mange af os for alvor stiftet bekendtskab med videosamtaler – ikke blot på vores arbejde, men også i vores helt private liv. Videosamtaler gør det nemlig muligt at holde kontakten og tale sammen, selv om man ikke fysisk kan mødes på grund af de restriktioner, coronapandemien har medført.

Og det ser ud til, at vi kommer til at bruge værktøjerne noget tid endnu. Har du imidlertid en ældre pc eller bare en med et dårligt webkamera, kan det være en frustrerende oplevelse at føre en videosamtale. Både for dig og den person, du snakker med. Én måde at løse det problem på er selvfølgelig at købe et helt nyt webkamera. En anden mulighed er at bruge din mobils som regel rigtig gode kamera som webcam på din computer.

Det lader sig gøre ganske gratis og helt uden kabler med programmet Droid- Cam. Her skal du blot downloade en app på din Android-telefon eller iPhone og installere et program på din computer, hvorefter du kan bruge telefonen som webkamera.

Du kan endda også bruge mikrofonen i din telefon, så du samtidig får endnu bedre lyd end det, din computer kan levere. Du skal blot sørge for, at din mobil og din computer er forbundet til samme trådløse netværk. Så behøver du nemlig ikke engang et kabel mellem din pc og din telefon, men skal blot åbne programmet på computer og telefon og er så klar til at gå i gang – og det virker selvfølgelig med alle de programmer, du bruger til dine videosamtaler.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.