Når uheldet for alvor er ude, kan det være svært at holde hovedet koldt. Derfor har de fleste nyere mobiltelefoner en smart indbygget funktion, som gør, at du kan spare livsvigtige sekunder: Du slipper nemlig for at skulle rode rundt i mobilens menuer eller spilde tid på at låse telefonen op, når du står midt i en nødsituation: Tryk fem gange hurtigt på telefonens “tænd”-knap – så ringer telefonen automatisk op til alarmcentralen. Hvad enten du er vidne til et trafikuheld eller måske selv er kommet til skade, kan det være rigtig praktisk at kunne komme i kontakt med alarmcentralen i en fart. Her er nødkaldsfunktionen en kæmpe hjælp. Er du nervøs for, om du vil komme til at trykke på knappen ved et uheld og ringe til 112 uden grund? Så behøver du ikke være bekymret: Når du har trykket på knappen for nødopkald fem gange, begynder først en nedtælling, så du har tre sekunder til at lægge røret på, før der rigtigt bliver ringet op. Det er rigelig tid til at lægge på, hvis det er sket ved et uheld, men kort nok tid til, at du hurtigt kommer videre til alarmcentralen, hvis der er tale om en reel nødsituation.

Både iPhone og de fleste Androidtelefoner har funktionen indbygget, men du skal først ind i telefonens indstillinger for at slå den til. Metoden varierer lidt – både fra iPhone til Android, men også de mange forskellige Android-telefoner imellem. Hvis du følger vores guide, vil du dog kunne slå funktionen til på de fleste nyere telefoner og straks derefter føle dig lidt mere tryg i hverdagen.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.