Jeg kender alt til at miste telefonen. Efter en tur til svømmehallen for nylig opdagede jeg pludselig, at min OnePlus-mobil ikke var i min taskelomme som forventet. Mine handlinger i de følgende timer fortæller skræmmende præcist om den tilstand, man som oftest befinder sig i, når man mister sin kære mobil: Jeg ringede til svømmehallen for at høre, om den var blevet indleveret der. Det var den ikke. Håbefuldt forsøgte jeg mig hos en butik, jeg også havde besøgt på turen.

Men nej. Jeg overvejede også, om den måske var blevet stjålet. Efter den indledende panik gik jeg over til at have ondt af mig selv. Jeg måtte undvære min mobil! Men ikke nok med det. Nu skulle jeg købe en ny, spærre mit simkort og måske endda døje med forsikringsselskabet. Min kone fik også i forbifarten nævnt, om jeg måske ikke var lidt for afhængig af den telefon. Jo, måske. Men hvad skulle jeg bruge den oplysning til nu? Jeg savnede min telefon!

Der gik faktisk næsten et døgn, før jeg kunne tænke helt klart igen. Men så kom jeg pludselig i tanke om emnet for denne artikel: sporing. For er der ikke noget med, at man kan slå sporing af sin mobiltelefon til, så man kan finde frem til dens placering på et kort? Jeg søgte på fænomenet på Google, og jo! Jeg skulle besøge min Google-konto i browseren. Det gjorde jeg straks på min pc, og der erfarede jeg, at miraklernes tid ikke var forbi.

På et nydeligt kort kunne jeg se, at telefonen var placeret i umiddelbar nærhed af svømmehallen. En kort cykeltur senere fandt jeg den i en busk bag en bænk, hvor jeg havde siddet. Tør og mirakuløst uskadt!

Assistance fra Apple og Google

Uanset om du ejer en Android-telefon eller en iPhone, kan den spores, hvis du i forvejen har slået sporing til på telefonen. Der gives dog ingen garantier, for det kræver blandt andet også, at telefonen er tændt og har forbindelse til nettet. Men det kan lade sig gøre – og det sparede altså mig for en større bunke besvær.

Det er næppe sandsynligt, at du mister din telefon i morgen. Men en dag sker det, og så er det altså godt at være forberedt, så du kan gøre brug af Google og Apples gode løsninger. Læs med her, hvor vi fortæller, hvad du skal gøre for at give telefonredningen de bedste vilkår.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.