Har du en iPhone i lommen? Og går du og tror, at den slet ikke kan inficeres med skadelige apps eller på anden vis udgøre en sikkerhedsrisiko, fordi du har hørt, at iPhone altså er meget mere sikker end Android?

Ja, så kan du godt begynde at tro om igen. For godt nok har Apple med iOS bygget et robust og gedigent system, som er effektivt til at holde trusler ude. Men det betyder ikke, at platformen er perfekt.

17 apps med malware Et godt eksempel på det så vi i efteråret sidste år, hvor ikke færre end 17 apps med malware havde fundet vej til Apples App Store, som ellers er kendt for at føre ganske streng kontrol med, hvilke apps der bliver tilladt. De 17 apps spændte vidt i forhold til indhold og funktionalitet, og der var både en fil-manager, en yoga- og en radio-app iblandt. Fælles for de 17 apps var dog, at de indeholdt skjult software, som kørte i baggrunden og var ganske usynlig for brugeren.

Her kunne app'en så i skjul åbne hjemmesider og klikke løs på links, så den inficerede iPhone kunne blive brugt til at skabe trafik til en bestemt hjemmeside eller reklame, som bagmændene så blev betalt for at lede trafikken til. Et sikkerhedsfirma opdagede miseren og alarmerede Apple, der fjernede de skadelige apps.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.