Det ser ud, som om der ikke er nogen øvre grænse for, hvor dyre telefoner kan blive. De dyreste modeller koster i dag langt over 10.000 kroner, men efter vores mening er pengene givet meget bedre ud på en model i et mere moderat prisleje. En telefon til 3.500 kroner kan køre de samme apps som en topmodel, der koster tre gange så meget.

De ekstra penge går til at udstyre de dyre telefoner med de allernyeste komponenter, men du får meget mere for pengene med en processor, en skærm og et kamera fra NÆSTøverste hylde. Det er de seks telefoner her i testen bevis på. Selv om der var små irritationsmomenter undervejs, var der ingen af telefonerne, der faldt helt i gennem i vores test.

Alle telefonerne klarede sig fint i grunddiscipliner som lydkvalitet i samtaler og brug af internettet. Det er især på kvaliteten af skærmen og kameraet, at forskellene træder frem. Og så er der også nogle telefoner med, som har deres helt eget særkende.

Testvinderen er fx særdeles robust og tålte uden problemer at blive tabt på gulvet. Testdeltageren fra det svenske firma Doro har nogle specielle funktioner, som kan hjælpe ældre med nemmere at bruge telefoner, og så har den en alarmknap på bagsiden, så der nemt kan tilkaldes hjælp. Den særeste telefon i testen er dog Fairphone 4, som er bygget til nemt at kunne skilles helt ad. De seks telefoner i testen er et bredt udsnit af de telefoner, som kan købes lige nu, men i Testzonen på vores hjemmeside kan du finde endnu flere telefoner i alle prisklasser.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.