I nogle chattjenester er det en lille grøn cirkel. Andre steder står der blot ordet “aktiv” eller “online” ved siden af et navn. Indikationerne på, at nogen er online og har en chattjeneste eller en app åben, kan hjælpe dig med at finde ud af, om en person sidder klar til at kommunikere ved skærmen eller ej. Eller: Det var formentlig det oprindelige formål med den lille afslørende indikator.

Men bare fordi en person er online, betyder det ikke nødvendigvis, at personen ser den besked, du sender til vedkommende. Det betyder kun, at personen bruger den samme app eller det samme program som dig på samme tid. Og selv om det måske har været tiltænkt sådan, er det heller ikke nødvendigvis en invitation til en samtale, bare fordi en person er online. Derimod kan det være ganske irriterende at blive kontaktet over Messenger med det samme, når man åbner Facebook, eller at der tikker beskeder ind i Google Chat, fordi indbakken skal tjekkes. For når vi bruger Facebook og Gmail, er det ikke altid med henblik på at chatte, som det fx er i chattjenester som WhatsApp og WeChat.

Ofte er det jo blot for at få nyheder eller tjekke mails, at vi logger på Facebook eller Gmail. For undertegnede er det nærmest forbundet med en ubehagelig følelse, at andre kan holde øje med, hvornår jeg er på sociale medier, fordi der dukker en indikator op ved mit navn på kontaktlisten i chatsektionen.

Skjul status som aktiv

Løsningen er at skjule din online-status. Det er let at gøre både på Facebook og i Gmail, og du kan stadig skrive med andre, selv om du har skjult, at du er online. Den eneste forskel er ganske enkelt, at andre mennesker ikke kan se det, når du er aktiv. Ved at skjule din online-status undgår du også misforståelser, hvor en person tror, at du ignorerer vedkommende, fordi du ikke har svaret på en besked, selv om han kan se, at du er online.

I stedet kan du ved at stå som “offline” med ro i sindet svare vedkommende, når du har tid til det.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.