“Hvad er koden til Wi-Fi-netværket?”, er et af tidens hyppigst stillede spørgsmål. Ofte bliver det besvaret med “Det kan jeg ikke huske”, for det er svært at huske kodeordet til det trådløse netværk, hvis det aldrig er blevet ændret til noget mere simpelt end det kryptiske “wXCn912!nb_p”, som fulgte med routeren.

Nogle gange kan heldet være med os, og koden står skrevet under selve routeren. Andre gange må vi ud på en mindre skattejagt, når koden til det trådløse netværk skal knækkes. For hvor var det nu lige, at velkomstbrochuren med koden fra internetudbyderen blev deponeret?

Men du behøver ikke længere at endevende skuffer, æsker eller de dybeste indstillinger i Windows for at finde kodeordet til dit Wi-Fi-netværk. På vores hjemmeside kan du nu hente det nye program SterJo Wireless Passwords, som i løbet af få sekunder kan vise dig koden til alle trådløse netværk, du nogensinde har været koblet på med din computer.

Find og kopier koderne

SterJo Wireless Passwords laver en oversigt med samtlige trådløse netværk, du har besøgt. På listen ser du både netværkets navn, og hvilken kode der skal bruges til at logge på. Og i stedet for at skrive koden af, kan du nemt kopiere den til udklipsholderen. Du skal bare markere netværket og klikke på en knap.

Så bliver koden lagt i udklipsholderen i Windows og kan indsættes alle steder, også i en mail eller i en besked. På den måde slipper du for besværet med at indtaste et Wi-Fi-kodeord bestående af en vilkårlig rækkefølge af tal, bogstaver og specialtegn. Alle koderne er gemt på listen, indtil du fjerner dem igen via Windows’ indstillinger, og det viser vi, hvordan du gør. For har du brugt din pc på rigtig mange forskellige trådløse netværk, vil listen i SterJo Wireless Passwords blive uoverskuelig, og så kan det være svært at finde netop den netværkskode, du savner.

Du skal ikke registrere dig som bruger eller hente en aktiveringsnøgle for at få programmet til at vise alle de gemte koder. SterJo Wireless Passwords skal bare installeres, og så kan du nemt finde koden til alle de trådløse netværk, du har besøgt.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.