For mange af os er Microsoft Word nok nærmest synonymt med et klassisk Windows-program, som man køber og installerer på sin computer. Og Word-dokumenter er noget, der ligger på harddisken, og som man enten printer ud eller sender som en vedhæftet fil i en mail, hvis dokumentet skal deles med nogen. Men sådan behøver det ikke være.

I dag kan du bruge Microsoft Word helt uden at købe noget som helst eller gemme en eneste fil på din computer. Word findes nemlig også på nettet – og dét i en ganske gratis og funktionsrig version. Det giver endda en række fordele at bruge onlineversionen af Word fremfor den gamle version installeret på computeren.

Eksempelvis har du altid adgang til dine dokumenter, uanset hvor er du, og uanset om du bruger en fremmed computer eller din telefon. For når dine dokumenter ligger online i stedet for på din harddisk på computeren, har du altid adgang til dem, så længe du bare har en internetforbindelse.

Det er også langt nemmere at dele dokumenter med andre – enten bare så andre kan læse dine dokumenter igennem, eller så I kan samarbejde om et dokument og være flere om at redigere i det på samme tid. På den måde slipper I for at sende en masse forskellige versioner af et dokument frem og tilbage og holde styr på, om alle nu har den seneste og opdaterede version.

Og Word er bare ét af de populære værktøjer, som du får helt gratis adgang til i Microsofts onlineunivers. I denne serie gennemgår vi de syv vigtigste værktøjer:

  • Word
  • Excel
  • PowerPoint
  • OneNote
  • OneDrive
  • To Do
  • Kalender

Du kan læse de enkelte afsnit i serien ved at klikke på knapperne her til venstre.

Du kan også hente hele serien som e-bog og gemme på din pc.

At komme i gang kræver blot en Microsoft-konto, som du formentlig allerede har. Og har du ikke en Microsoft-konto, kan du på adressen herunder se, hvordan du opretter en:

www.komputer.dk/microsoft-konto

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.