Desværre har mit Skrivebord det med at udvikle sig til lidt af en rodebutik, i takt med at jeg bruger pc’en. Der kan nemt ophobe sig massevis af genveje til mine programmer, og hertil kommer diverse skærmbilleder, dokumenter og mapper. Det er ikke bare grimt at se på, filer og genveje til programmer kan også forsvinde i det uoverskuelige rod, og det betyder, at der skal bruges uforholdsmæssigt meget tid og besvær på at finde det nødvendige program eller dokument.

Problemet bliver nu løst med programmet ViPad, som du kan bruge til at organisere genvejene og til igen at få overblik over Skrivebordets indhold.

Del genvejene op

Med ViPad, som kan hentes gratis i Fordelszonen, bliver det nemlig meget lettere at finde dine genveje – selv på et propfyldt Skrivebord. Værktøjet er en slags panel, der lægger sig ovenpå Skrivebordet og indeholder genveje til filer, mapper og programmer. Genvejene består af ikoner, så hvis du fx vælger at have en genvej til musikafspilleren VLC, vil du se VLC’s genkendelige trafikkegle som ikon med programmets navn under.

Du bestemmer selv, hvilke genveje der skal være i panelet. Find blot den genvej på Skrivebordet, du skal bruge, klik på den, og træk den ind i programmets vindue. Genvejene kan efterfølgende inddeles i kategorier, der øverst i ViPad bliver organiseret som faner, du nemt kan skifte imellem. Det er også muligt at skifte navne og ikoner på dine genveje, så det bliver lettere at skelne mellem genveje. Dermed kan du endnu hurtigere finde det, du har brug for.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.