Trackere eller sporingsbrikker er en af den slags ting, man ikke tænker så meget over, før man pludselig får brug for dem. Det er små elektroniske dimser, som du kan sætte fast på fx dine nøgler eller din taske, så du kan spore tingene ved hjælp af en app på din telefon.

Trackerne er en forholdsvis ny type produkter, som er opstået i kølvandet på udbredelsen af smartphones. Du skal typisk hente en app fra firmaet bag trackeren, og så forbindes trackeren med din telefon via en trådløs Bluetoothforbindelse. Hvis trackeren og den ting, du har sat den fast på, bliver væk, kan du markere i app’en, at den er forsvundet. Hvis ikke trackeren er indenfor Bluetoothrækkevidde af din telefon, er du afhængig af, at andre brugere kommer i nærheden af din tracker.

Herefter bruger finderens telefon sin GPS-chip og internetforbindelse til at rapportere til tracker-app’ens servere, hvor netop din tracker befinder sig. Få sekunder senere kan du så se på et kort på din telefon, hvor trackeren er henne i verden. Der findes trackere i mange størrelser og udformninger. Det er mest praktisk, hvis trackeren nemt kan sættes fast på genstande, for det er jo sjældent kun trackeren selv, man er interesseret i at finde. Her har især firmaet Tile udsendt trackere til mange formål. Der er fx en kreditkortformet tracker, du kan have i din tegnebog.

Der er også små runde Tiles, du kan klistre fast på ting, og Tiles med et hul, så du kan sætte dem i dit nøglebundt. I testen her har vi taget nogle af de mest almindelige trackere med, men du kan læse tests af flere trackere i Testzonen på vores hjemmeside.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.