Man skulle tro, at det ville være svært at blive ved med at udvikle noget så enkelt som en computermus. Det er trods alt næsten 60 år siden, den første mus blev skubbet hen over en bordplade for at styre en lille markør på en skærm. De seks mus, vi har testet på de næste sider, er beviset på, at der stadig sker spændende ting på musefronten.

Musene er ikke længere afhængige af lange, irriterende kabler, for de kan ofte kobles til computeren med både Bluetooth og deres egen lille trådløse adapter til USB-porten, som giver forbindelse til musen, i samme øjeblik den er sat i computeren. Den første prototype af en computermus fra 1964 havde blot én knap, men i dag kan du få mus med dusinvis af knapper. En af musene i vores test har en endda en lille omskifterknap, så alle andre knapper kan tildeles to funktioner.

Der er også et langt spring fra den oprindelige tunge trækrop på den første museprototype til de allerletteste mus i dag. Den letteste mus i vores test vejer således kun 59 gram og er udstyret med teflonpuder, så den bevæger sig næsten gnidningsløst hen over musemåtten. Computermus er i dag blevet så avancerede, at de har deres helt eget indstillingsprogram til Windows.

Her kan du ændre, hvad der sker, når du trykker på knapperne, og i mange mus kan du også ændre mønsteret i det kulørte LED-lys, der strømmer ud af musen. Ofte kan det samme program også styre indstillingerne for samme firmas tastaturer og andet tilbehør til pc’en, så det er værd at overveje at købe tastatur og mus af samme mærke.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.