2008 blev det afsløret, at store detailkæder som Aldi, Bilka og Elgiganten i en længere periode havde solgt forfalskede USB-nøgler med langt mindre lagerplads end lovet på æsken. En række 4-GB USB-nøgler blev testet af flere it-medier og viste sig kun at kunne rumme 2 GB. USB-nøglerne var produceret i Kina, og fabrikken havde fiflet med nøglernes såkaldte controllere, der blandt andet styrer den kapacitet, som Windows kan aflæse. Det betød, at alle de falske nøgler dukkede op i Stifinder med den lovede kapacitet – og for langt de fleste købere så alt derfor ud til at være i den skønneste orden. Først da man testede nøglerne med værktøjet H2testw, som du kan læse mere om senere i denne artikel, afsløredes den sande og meget lavere kapacitet.

Her på redaktionen havde vi et stykke tid undret os over nogle af tilbuddene på USB-nøgler, som lød lidt for gode til at være sande. På auktionssiden eBay kan man finde masser af USBnøgler på både en og to terabytes – altså samme kapacitet som på mange harddiske – til priser fra godt 20 kroner. Med fri fragt fra Kina. Vi satte os for at undersøge, om man virkelig kan få så meget for så lidt.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at se indholdet.
Endnu ikke abonnent? Prøv for kun 29 kr.
  • Som abonnent får du:
  • Adgang til over 500 sikre og gennemtestede programmer
  • Grundige vejledninger på dansk
  • Adgang til at stille tekniske spørgsmål døgnet rundt
  • De nyeste test og anmeldelser
  • De seneste 12 udgaver af magasinet digitalt
  • Det trykte magasin leveret til døren
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.