Engang var Internet Explorer den browser, som langt størstedelen af pcbrugerne svor til. Det lille, blå e-ikon var nærmest synonym med internettet, og det var svært at forestille sig, at der sidenhen skulle komme andre browsere og udfordre Microsofts og Internet Explorers gedigne dominans.

Men for knap 20 år siden kom Firefox på banen. Blandt andet med muligheden for små tilføjelsesprogrammer, som gav brugerne flere muligheder for at tilpasse browseren og gøre den til deres egen, og flere fik øjnene op for, at der fandtes alternativer til Internet Explorer. I 2008 meldte søgegiganten Google så sin ankomst på browsermarkedet med Google Chrome-browseren.

Chrome er i dag den mest udbredte browser på computer og telefon, og for mange er Google Chrome derfor blevet det nye synonym for internettet. Men det vil Microsoft gerne have lavet om. Derfor er Internet Explorer lagt i graven, og Microsoft har i stedet udviklet en ny browser, Edge, der på mange måder minder om Google Chrome – den er endda bygget på samme kode som Chrome – men den indeholder alligevel nogle smarte funktioner, som gør den til et interessant alternativ til Googles browser.

På nogle punkter vil vi faktisk gå så vidt og sige, at den klarer sig bedre end Chrome. Det gælder blandt andet de tre indbyggede funktioner, du kan læse om her.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.