Det er et kendt og tilbagevendende fænomen i pc-verdenen, at netop de digitale værktøjer, der skal hjælpe os til at få et lettere liv, ender med at blive en klods om benet, som vi må trækkes med, indtil vi endelig finder ud af, hvordan vi får løst problemet. Et fint eksempel på dette er autofuldførelse af fx adresser og betalingsoplysninger i browseren; i bund og grund et godt værktøj, som samtidig er endt som et irritationsmoment for mange mennesker.

Forfatteren af disse linjer har primært oplevet det som en irritation: Hver eneste gang jeg har købt noget i en butik på nettet og er gået i gang med at indtaste mit navn i bestillingen, har min browser besluttet at udfylde adresseformularen med fejlbehæftede navne og adresser. Endda med min gamle adresse, hvor jeg ikke har boet i ti år! Først for nylig fandt jeg det sted i Chromes indstillinger, hvor jeg sikrer, at browseren autofuldfører den rigtige adresse hver gang. Nu har jeg rettet oplysningerne og vil helhjertet anbefale samme browserkur for alle andre.

Få hjælp til adresser og kreditkort

På samme måde som browseren autofuldfører gamle adresser, gemmer den også på de kreditkortoplysninger, vi tidligere har indtastet. Disse betalingsoplysninger kan du heldigvis også nemt rette i, så browseren ikke længere vælger et kreditkort, der for længst er udløbet. Autofuldførelse er en del af alle browsere.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du tilretter oplysningerne om adresser og kreditkort i de to mest populære: Chrome og Edge.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.