Når du åbner Edge-browseren på din pc med Windows 10 eller 11, vises som udgangspunkt en startside, der rummer en blanding mellem nyheder, vejrudsigter, sladder, spil og andre forstyrrende elementer.

Selv om Googles Chrome-browser egentlig bygger på samme underliggende motor som Edge, har folkene hos Google valgt, at browserens startside skal vise det, du havde åbent, sidst du brugte browseren, mens en ny fane viser en simpel side med links til de hjemmesider, du senest har besøgt.

Virker i både Edge og Chrome

Der er som sådan intet galt med nogen af de to fremgangsmåder, men måske foretrækker du selv at bestemme, hvad du vil se, når du starter din foretrukne browser på pc’en? Det er muligt selv at foretage dette valg, hvis du i browserens indstillinger ændrer startsiden. For både Edge og Chromes vedkommende gælder det, at du kan vælge mellem at se deres respektive bud på en menuside med nyheder eller senest besøgte hjemmesider, at åbne alle de faner, der var åbne, sidst du brugte browseren – eller at indtaste adresserne til nogle af dig selv valgte hjemmesider, der vises som det allerførste, når du starter browseren.

Det er ganske nemt at ændre indstillingerne, men fremgangsmåden varierer en lille smule mellem Microsoft Edge og Google Chrome. Når du har fundet det rette sted i indstillingerne, hvilket vi viser i guiden her, er selve indstillingsmulighederne dog de samme.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.