Vi har for nylig her i bladet beskrevet den lysende fremtid uden adgangskoder, fordi blandt andre Google, Microsoft og Apple vil erstatte kodeord med såkaldte adgangsnøgler. Det er dog endnu ikke nogen mulighed, når du skal logge ind på hjemmesider eller mange andre tjenester på nettet. Her bliver du stadig bedt om et brugernavn, der ofte er din mailadresse, og så naturligvis en adgangskode.

Meget nemmere login

Hvis du har det som de fleste, kan du ikke i hovedet huske de koder, du har brugt til forskellige hjemmesider og tjenester, og derfor er det praktisk, at de gængse browsere som Edge, Firefox, Opera og Chrome diskret spørger, om du ønsker, at browseren skal gemme koden for dig.

Siger du ja til det, kan du ved næste besøg på samme hjemmeside blot placere musemarkøren i kodefeltet, og så får du tilbudt, at browseren automatisk indsætter den besværlige kode for dig. De brugernavne og koder, som browseren har gemt for dig, kan du herefter altid finde inde i browserens indstillinger, hvis du fx har behov for at bruge koden på en anden pc.

Gem en kopi af alle koderne

Du kan også vælge at gemme en komplet sikkerhedskopi af samtlige brugernavne og koder, som du har gemt i dine installerede browsere. Den mulighed er tilgængelig, hvis du bruger programmet SterJo Browser Passwords fra vores hjemmeside.

Programmet scanner automatisk indstillingerne fra alle gængse browsere, som du har installeret på pc’en, og viser alle gemte kodeord i en lang oversigt. Herfra kan du let plukke og kopiere enkelte koder, når du skal bruge dem, men du kan også gemme hele listen over koder i et tekstdokument på din pc.

Hvis du foretrækker koder på papir i dit pengeskab, kan du endda udskrive dokumentet bagefter, men vi anbefaler dog, at du sætter den gemte sikkerhedskopi bag lås og slå med et kodeord.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.