Med Google Earth får du bogstaveligt talt hele verden i din hule hånd. Og alle de muligheder, det giver, kan virke overvældende, når det fx kun tager ét klik og et par sekunder at rejse fra Egyptens pyramider til Manhattan.

Derfor kan det også virke lidt uoverskueligt at lære at bruge de mange værktøjer, der gemmer sig i Google Earth Pro-programmet til pc’en. Men hjælpen er nær, for her på redaktionen har vi travet programmet tyndt og fundet de bedste og mest anvendelige funktioner, som ikke bare er imponerende og flotte at se på, men som du faktisk også kan bruge i dit virkelige liv uden for pc-skærmen.

Lav præcise opmålinger

Et godt eksempel på den praktiske anvendelighed er muligheden for hurtigt at opmåle et specifikt område i Google Earth Pro. Det er et genialt værktøj, som på ingen tid gør det muligt at lave en opmåling af et areal på et område, du selv definerer – fx på din egen grund. Dermed kan du fx lynhurtigt få en fornemmelse af, hvor stor din græsplæne er, når du skal bestille rullegræs. Eller du kan nemt finde arealet af den lokale badestrand. Vil du tjekke, hvor langt der er rundt om søen, hvor I plejer at gå søndagstur, kan du også nemt det. Helt uden overhovedet at rejse dig fra computeren eller finde målebånd eller tommestok frem fra værktøjskassen.

Den slags opmålinger kan lade sig gøre, fordi Google Earth i dag, takket være et omfattende bagkatalog af satellitbilleder, geografiske data og luftfotografier, er et ekstremt præcist værktøj. Alle disse informationer har Google brugt oceaner af tid og computerkraft på at strikke sammen til de kort og 3D-modeller, som Google Earth og Google Maps består af. Det er altså derfor ganske præcise gengivelser af grunde, veje, pladser og bygningsværker, du bliver præsenteret for i programmet, og som du derfor godt kan regne med.

Flyv hen over landskab og byer

De præcise kort og satellitbilleder kan du især nyde godt af i Google Earth Pro-udgaven, som rummer mere avancerede værktøjer end den normale Google Earth-version, du kan bruge i din browser. Af samme grund kostede Google Earth Pro tidligere flere tusinde kroner om året i abonnement, men Google har nu gjort programmet gratis at bruge, og som læser af Komputer for alle kan du hente den komplette udgave i Fordelszonen.

Og programmet er virkelig imponerende, når man begynder at kigge på, hvor mange muligheder der reelt er. Det gælder fx muligheden for at optage videoer. Her kan du lave nærmest naturtro overflyvninger, som minder om droneoptagelser. Det skyldes, at Google Earth Pro er udstyret med ganske realistiske 3D-modeller af bygninger, træer og landskaber, som nærmest ligner den ægte vare. I denne artikel viser vi dig, hvordan du bruger tre af de mest anvendelige og interessante funktioner, som gemmer sig i Google Earth Pro.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.