Dvd-diske og Blu-ray-skiver var engang de ypperste medier til film og anden underholdning. Siden er der kommet mange streaming-muligheder til, og så virker det pludselig ret besværligt at lede efter en film på dvd, sætte den i afspilleren og navigere i filmen med fjernbetjeningen til dvdafspilleren.

Gem en evig kopi af filmene

Både dvd’er og Blu-ray er i digitalt format, og derfor fejler kvaliteten af film på disse medier stadig intet, når altså bare diskene er intakte. De optiske medier som dvd’er og Blu-ray er dog ganske sårbare, og de skal ikke ind og ud af stuens afspiller ret mange gange, før der begynder at dukke ridser op på overfladen. Derfor egner skiverne sig egentlig bedst som et backup- medie, du ikke bruger ret ofte eller aldrig, mens selve afspilningen af filmene foregår fra et andet medie.

Det lader sig bedst gøre ved, at du kopierer hele filmsamlingen ind på din pc, hvor du samler filmene i en mappe. Når du først har kopieret filmene ind på pc’en, risikerer du aldrig mere, at de ødelægges af fx ridser eller fugt, og kvaliteten vil til evig tid være den samme, som da filmene blev skabt.

Navigér i dit nye filmbibliotek

Efter at du har gemt indholdet af dine dvd- og Blu-ray-diske, som vi viser det på de næste sider, fylder filmene ganske meget på pc’ens harddisk og kan ikke afspilles af alle enheder. Derfor hjælper vi dig også med at komprimere filmene og gemme dem i et format, som kan afspilles af både tablets, fjernsyn og selvfølgelig din pc.

En dvdfilm vil på denne måde typisk gå fra en størrelse på knap 4 gigabytes til 700-800 MB uden synligt tab af kvalitet – og dermed er der plads til tusinder af film på en moderne harddisk. Udover at du bevarer dine film for altid, når du kopierer dem ind på pc’en, er der også en anden stor fordel ved proceduren: Du får et langt bedre overblik over filmsamlingen og kan altid nemt finde frem til en bestemt film, uden at du behøver lede i kasser, skuffer og skabe. I stedet for blot at gemme alle dine film i en mappe på harddisken og bruge Stifinder til at finde frem til filmene kan du bruge et smart filmdatabaseprogram, som giver dig en komplet biograffornemmelse.

Med Eric’s Movie Database vises dine film på en virtuel filmhylde, hvor du kan se filmens omslag og læse alle detaljer om den. Her kan du også angive, om filmen måske er udlånt til naboen. Du kan både tilføje film, som du allerede har gemt på harddisken, og film, som endnu kun findes på fx dvd, Blu-ray eller VHS. Hvis filmen også findes på din harddisk, kan du endda starte afspilningen på pc’en direkte fra Eric’s Movie Database. Det er da smart!

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.