I de senere år er mange af os begyndt at tage mange flere billeder, end vi plejede at gøre tidligere, simpelthen fordi vi næsten altid har et fremragende kamera med i lommen i form af vores mobiltelefon. Nogle deler deres bedste billeder på Facebook og Instagram, mens andre viser dem frem i fotobøger eller som pauseskærm på fjernsynet.

Ja, i det hele taget er det blevet meget nemmere at få glæde af sine fotos end før i tiden, hvor selv de bedste pletskud ofte endte i glemslen i et fotoalbum. En kæmpe fordel ved digitale fotos er, at du har mulighed for at finpudse dem på computeren og fx fjerne uønskede detaljer, selv længe efter at motivet er kommet i kassen.

Det kan måske være, at du er lidt ærgerlig over en grim skraldespand, der har sneget sig med på feriebilledet eller et stykke papir, der flyder på den ellers idylliske sandstrand.

Fjern detaljer med et klik

Til det formål har de førende billedbehandlingsprogrammer, som fx Photoshop, i de seneste år fået tilføjet imponerende værktøjer, der med et snuptag fjerner forstyrrende detaljer. De slags programmer koster dog en mindre formue, men nu får du et ganske gratis værktøj, som på få sekunder fjerner småfejl fra dine fotos.

Programmet hedder PhotoDemon og bruger funktionen Content-aware fill, som nok er det tætteste, du kommer på magi på din pc: Du skal bare markere et objekt, du ikke ønsker på billedet og sætte programmet i gang. Straks forsvinder den uønskede detalje, og de færreste vil kunne se, at den nogensinde har været der.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.