Windows har, som de fleste ved, en indbygget app til at fremvise fotos på computeren. App’en hedder ganske enkelt Billeder, og den kan bruges til at redigere, forstørre og fremvise billeder, men på flere områder halter den lidt i forhold til tidligere versioner af Windows Billedfremviser.

Billeder-app’en er på en måde ganske smart, da den giver en række redigeringsmuligheder, men hvis du bare vil kigge og bladre i et fotoalbum, kan det være en frustrerende oplevelse. Det tager ofte noget tid at få åbnet et billede i app’en, og det går endnu mere trægt, når der skal vises flere billeder fra en mappe.

Derfor længes du måske efter billedfremviseren fra Windows 7. Programmet i Windows 7 kunne ikke ret meget andet end at vise billeder, men til gengæld kørte det hurtigt og gnidningsfrit, og det er ikke just tilfældet i Windows 10. Derfor har vi udvalgt et nyt, glimrende program til dig i Fordelszonen, og det fungerer lige så godt som den gode gamle Windows Billedfremviser.

Vis billeder med Nomacs

Programmet hedder Nomacs, og den primære funktion i Nomacs er helt enkelt at vise fotos, men programmet kan alligevel meget mere end det. I Nomacs finder du nemlig også flere spændende funktioner, der kan bruges til at redigere billederne.

Men først og fremmest er Nomacs som nævnt en fremragende billedfremviser. Det tager kun nogle brøkdele af et sekund at åbne et billede i programmet, og hvis der skal åbnes en hel mappe med billeder i, kan piletasterne på tastaturet bruges til at skifte mellem billederne. Du kan således nemt og hurtigt få vist et helt album – præcis som det var muligt i den gamle version af Windows Billedfremviser.

Billederne kan også roteres, vises i fuld skærm og køres i et diasshow. Nomacs’ mange funktioner kan måske ved første øjekast virke en smule overvældende, men det kan nemt tilpasses, hvad der bliver vist i menubjælken, hvor funktionernes ikoner også kan gøres større, så det hele bliver lettere at overskue og bruge. Programmet kan hentes gratis i Fordelszonen, det kræver ingen registrering, og det er nemt at installere. Du kommer således hurtigt i gang med at vise billeder uden problemer.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.