Blev dit foto ikke helt så godt, som du håbede? Måske var der for lidt lys, måske blev farverne udvaskede at se på, eller måske mangler skarpheden. Det meste kan heldigvis løses med en omgang digital billedredigering, men det kræver dog som regel et godt program med detaljerede muligheder for at justere på fotoet, og så kræver det tid.

Og det er sjældent, at vi har mulighed for at afsætte flere timer til at nørkle med redigeringsværktøjer i et omfattende program. Med programmet Ashampoo Photo Optimizer kommer der helt andre boller på suppen: I stedet for to timer, kan du nøjes med at bruge to minutter, og så får du et flot redigeret foto.

Optimer fotos med ét klik

Med blot et enkelt klik kan du nemlig få Ashampoo Photo Optimizer til at efterredigere et foto, og programmet klarer opgaven på imponerende vis. Resultatet af programmets automatiske billedbehandling er nemlig et skarpere foto, hvor både lys og farver sidder lige i skabet, som var der brugt de mest avancerede værktøjer i et dyrt billedbehandlingsprogram. Programmet analyserer selv fejl og mangler i et billede, og efterfølgende bliver fotoet redigeret i et passende omfang.

Er fotoet fx taget med et avanceret kamera, som selv sørger for automatisk at fokusere de rette steder og lave den perfekte hvidbalance, vil programmet foretage få justeringer. Er der derimod tale om et foto, der både har mangelfuld belysning og udvaskede farver, vil Ashampoo Photo Optimizer lave en større redigering.

Et væld af ekstraværktøjer

Synes du alligevel ikke, at billedet blev helt som ønsket efter Ashampoo Photo Optimizers automatiske billedbehandling? Så kan du nemt finjustere dit foto yderligere. Programmet gemmer på mange nyttige indbyggede værktøjer til redigering, og de er herligt lette at betjene. Her er det fx muligt at lave om i kontrasten, farvetemperaturen og lyset. Du kan også forøge fotoets skarphed eller sikre dig, at skyggerne i billedet ser bedre ud. Hele redigeringen er baseret på skydere, der trækkes fra side til side, hvilket gør det ganske let at redigere.

Du kan fx gøre et foto naturligt lysere ved at trække i lysskyderen, som forstærker lyskilderne i billedet. Programmet kan også bruges som et hurtigt beskæringsværktøj, hvis det er nødvendigt at skære et foto til. Normalt koster det fine program 200 kroner, men du kan hente det gratis i Fordelszonen. Du skal blot aktivere programmet og registrere dig som bruger. Derefter kan du bruge programmet på ubestemt tid til at redigere dine billeder i et snuptag.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.