Der kan være langt mellem de gode portrætfotos. Nogle gange er et eller begge øjne lukkede – nogle gange falder lyset uheldigt. Det kan også være, at billedet af motivet er ganske udmærket, men at den i stedet er gal med baggrunden.

Måske er baggrunden for distraherende med mange motiver eller skarpe farver, eller måske er den ganske enkelt for grim. En rodet baggrund kan hurtigt ødelægge billedet, som ellers kunne være brugt som et CV-foto eller lignende, og dét er frustrerende.

Det kan tage timer at fjerne eller justere baggrunden på et foto med et billedbehandlingsprogram, og resultatet bliver ikke altid godt. Øvelsen kræver nemlig også lidt grafisk håndelag.

Men lad være med at kassere dine billeder: Der findes faktisk en gratis webtjeneste, der fjerner selv de mest komplicerede baggrunde med blot et enkelt klik med musen. Webtjenesten hedder Remove.bg, og den kan uden problemer eliminere baggrunden på stort set alle tænkelige fotos.

Du skal blot åbne tjenesten i din browser og uploade dit billede. Så fjerner Remove.bg baggrunden og fremhæver billedets egentlige motiv. Når baggrunden er fjernet, er det nemt at hente det nye billede – uden baggrund – ned på computeren, og så kan det eksempelvis bruges som et billede til CV’et.

Remove.bg fungerer også ganske gnidningsfrit, selv om motivet ikke er et menneske. Skal du fx sælge en brugt mobil på Den Blå Avis, kan tjenesten også fjerne baggrunden på et foto af telefonen, så den fremhæves bedst muligt.

Tilføj ny baggrund

Når baggrunden på et billede er blevet fjernet, er det muligt at lave en ny baggrund til billedet. Originalbaggrunden kan sløres, eller billedet kan få en helt anderledes baggrund. Remove. bg har en lang række baggrunde som fx jungler, storbyer og havbunde, der frit kan bruges som baggrund, men i virkeligheden kan et hvilket som helst billede bruges som ny baggrund.

Webtjenesten giver dig nemlig også mulighed for at uploade et billede fra din pc og anvende dét som ny baggrund. Find og upload et vilkårligt billede – og efter et par sekunder er det originale motiv på den nye baggrund.

Tjenesten er gratis og kræver ikke registrering. Det hele foregår på denne adresse:

www.remove.bg

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.