Med introduktionen af Windows 11 er mange almindelige danskere, private virksomheder og offentlige institutioner tvunget ud i en større opgradering af computere i de kommende år. Det skyldes Windows 11’s strengere krav til pc’ens komponenter, som betyder, at selv computere med ganske få år på bagen ofte er udelukket fra den nye fest med Windows 11.

Programmer kan ikke flyttes

Det fik for nylig en læser til at kontakte mig med en bekymring. Som han skrev, er det ikke kun erhvervslivets og privates maskinpark, der skal udskiftes på grund af teknikaliteter, det er faktisk også i mange tilfælde de programmer, der er købt til pc’erne.

For godt nok er Windows 11 en gratis opgradering, men det er de tredjepartsprogrammer, man ofte har købt til pc’en ikke – og de virker ikke nødvendigvis med det nye styresystem. Derfor ville læseren gerne vide, om det er muligt at flytte de købte pro grammer, som stadig virker i Windows 11, over på den nye computer med det nye styresystem, man på et eller andet tidspunkt er nødt til at købe.

Det spørgsmål kan imidlertid ikke besvares med et klart ja eller nej. For man kan ikke umiddelbart overflytte installerede programmer til en anden pc. Installationsfilerne er spredt på mange placeringer på harddisken, og programmet har også skrevet værdier i registreringsdatabasen, som kun meget vanskeligt lader sig flytte. Derfor er den eneste gangbare løsning, at man finder det oprindelige installationsprogram, der fulgte med, da man købte programmerne – på cd’er, dvd’er eller gemt i en downloadmappe på pc’en. Det sikrer, at man på den nye pc er i stand til at installere netop den specifikke udgave af programmet, som man i sin tid købte.

Gem alle produktnøglerne

Dertil skal du selvfølgelig også bruge den kode eller produktnøgle, som fulgte med programmet. Produktnøglen kan være sværere at finde, hvis du da ikke er typen, som gemmer den slags i et ringbind, du hurtigt kan lokalisere.

For os andre gemmer nøglerne sig i mails fra forskellige webshops, indlægssedler fra cd-kassetter eller skrevet direkte på fysiske installations medier. Og de kan være ganske svære at finde igen. Programmet MyKeyFinder tilbyder dig en nemmere løsning. Med programmet installeret på den pc, hvor de købte programmer er installeret, kan du få vist alle de produktnøgler, som er gemt dybt inde i Windows’ registreringsdatabase.

Fra programmet kan du nemt udskrive koderne eller gemme dem som en adgangskodebeskyttet PDF, så du fremover har koderne samlet ét sted. Programmet kan endda vise koderne til alle de trådløse netværk, du har været tilkoblet med pc’en, så du også kan koble på de samme netværk fra den nye pc.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.