Fantomsmerter er smerter fra en legemsdel, man har mistet. Et frygteligt fænomen for den ramte, fordi det er meget svært at bekæmpe eller bare forstå en drilsk fjende, der ikke rigtig er til at tage og føle på. Og selv om sammenligningen måske virker lidt langt ude, byder Windows faktisk også på fantomsmerter, eller i hvert fald på fantom-irritationer: Programmer, som for længst er “bortopereret” fra din computer, men som alligevel bliver ved med at spøge i form af fejlmeddelelser samt andre forstyrrelser, der generer din velsmurte pc-dagligdag. Når man støder på fejlmeddelelser, er det normalt let at finde kilden til dem – og dermed at spore sig ind på en løsning.

Men hvad hvis det skyldige program ikke længere findes i listen over installerede programmer på pc’en? Hvor går man så hen for at rette fejlen? Der findes ikke nemme løsninger på det problem, som i stedet helst skal forebygges.

Nu får du alle stumperne med

Grunden til fantom-irritationerne er, at programmerne ofte ikke afinstalleres ordentligt fra din computer. Med andre ord efterlader programmerne små filer i Windows’ systemmapper eller i registreringsdatabasen, og de bliver liggende efter sletningen. Derfor er det dit job at sørge for, at alle småfilerne fjernes, når et program sparkes på porten.

Det hjælper Ashampoo Uninstaller 10 dig med, som du kan forvisse dig om på de næste sider. Når du har givet lov, vil programmet nemlig overvåge enhver installation af et program på din computer. Overvågningen betyder, at Ashampoos program ved, hvordan alle stumperne fjernes igen, når du en dag beslutter dig for, at det er tid til at afinstallere programmerne.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.