Når du før i tiden betalte tusinder af kroner for en ny pc, fulgte der ofte også et par gode betalingsprogrammer med – fx en kontorpakke og et brænderprogram.

Det hører desværre til sjældenhederne i dag. Nu er nye computere som regel fyldt med prøveversioner af Microsofts Office-pakke, en 30-dages udgave af et antivirusprogram og andre prøveversioner af programmer, som pc-producenten så tjener penge på at lokke dig til at købe.

Din pc er værdiløs uden installerede programmer

Udviklerne af den software, der ligger forinstalleret på din pc, håber naturligvis, at du fortsætter med at bruge deres programmer – og dermed sikrer dem en indtjening. Men det behøver du faktisk ikke. Der findes nemlig masser af gode og gratis alternativer til de prøveprogrammer, der lå på din pc, da du købte den – ja, faktisk i enhver kategori og til at løse ethvert behov, du måtte have på pc’en.

Vi har her i artiklen samlet otte forskellige typer af programmer, som er mere eller mindre uundværlige på en computer.

Alt det vigtigste til din computer

Du skal fx bruge en god kontorpakke, et antivirusprogram, et backupprogram og et program til at holde pc’en i topform. Det er alt sammen typiske eksempler på programmer, som mange af os nok er tilbøjelige til at betale penge for. De betalte programmer giver dig dog langtfra altid tilsvarende mere kvalitet end den, du får med de bedste af de gratis alternativer.

I de otte eksempler på de følgende sider får du fuld kvalitet – uden at betale en krone. Vi har fundet fortrinlige alternativer til de dyrt betalte programmer, så du kan udstyre din pc med alt det vigtigste indhold. Blandt dem er endda tre helt nye programmer, som vi ikke tidligere har præsenteret.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.