Da udbredelsen af hjemme-pc’er og internet i sin tid tog fart, skiftede vores foretrukne kommunikationsform gradvist fra fysiske breve på papir til e-mail og andre digitale teknologier. I de første mange år af dette nye, digitale paradigme foregik al den moderne kommunikation ved hjemmets computer – ofte en stationær model placeret på et skrivebord.

Siden har mobiltelefoner og tablets i stor hast indtaget tronen som danskernes foretrukne værktøj til at kommunikere og har langsomt, men sikkert trængt den klassiske computer i baggrunden. Mobiltelefoner har mange fordele frem for den efterhånden halvgamle computer. De er altid klar til brug, så godt som altid opdaterede, og man har dem også med, når man ikke er hjemme.

Men der er også ulemper: Det kan være besværligt at læse tekst på den lille skærm, og det er endnu mere besværligt at skrive og kommunikere på det lille tastatur, der ikke engang rummer fysiske taster. Nu kan du kombinere det bedste fra begge verdener. Windows-funktionen Din telefon, der findes i både Windows 10 og 11, har fået tilføjet et svimlende antal nye funktioner, så du nu i realiteten kan smelte din Android-telefon helt sammen med din pc.

Du kan fx læse og skrive sms’er eller anvende enhver anden kommunikations-app fra telefonen direkte på din pc. Du kan også åbne telefonens skærm og navigere rundt i telefonens menuer med din mus, mens det hele vises på din pc-skærm. Dermed er det slut med at fumle med telefonens umulige tastatur, når du alligevel er i nærheden af pc’en, og du kan let læse alle sms’er og anden kommunikation på din større skærm ved pc’en.

Virker kun med Android-telefoner

De smarte funktioner kræver blot, at du forbinder din telefon med Android med Windows-pc’en, og at telefon og pc er på samme trådløse netværk. Det kræver en gratis app fra Microsoft på telefonen – på telefoner fra Samsung og Huawei er app’en indbygget, mens du på alle andre telefoner kan hente app’en i Google Play.

Som du måske har læst her i bladet arbejder Microsoft også på at indbygge Android-apps direkte i Windows. Denne mulighed er i øjeblikket ude i en betaversion hos frivillige testpersoner i Windows Insider-programmet, men det er endnu usikkert, om den kommer i en opdatering af Windows 10 eller måske kun til Windows 11. Din Telefon-funktionen, som vi viser her i artiklen, kan du bruge, uanset om og hvornår Microsoft bygger Androidapps ind i Windows.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.