“Hvad siger du? Du falder lidt ud ... Det skratter noget … Kan du prøve at justere din mikrofon? Sidder du i din kælder, lyden er ikke særlig god. Kan du prøve at ringe op igen?” Det kan være en både frustrerende og irriterende oplevelse at deltage i et videoopkald, hvor lyden ikke er særlig god, og du flere gange må gentage dig selv, så personen i den anden ende kan høre, hvad der bliver sagt.

Det har mange formentlig oplevet i de senere år, hvor corona-pandemien har gjort, at vi bruger videosamtaleværktøjer langt mere end tidligere, så vi kan holde forbindelsen med venner, familie og kolleger. Men en skrattende mikrofon kan altså tage luften ud af de fleste samtaler, hvad enten det er med chefen eller børnebørnene i den anden ende. De fleste compu tere er nemlig ikke udstyret med synderligt gode mikrofoner.

Desuden er mikrofonerne bygget ind i computerens chassis, så hvis computeren står en meter eller længere væk fra dig, kan det også være svært for mikrofonen at fange din stemme. Og det er ikke specielt sjovt at skulle bukke sig ned for at tale til computeren eller løfte den op til munden for at få lyden til at gå klart igennem.

Mange fordele med mobilen

En løsning på problemet er at købe en ekstern mikrofon til din computer, så lyden bliver krystalklar. Men den slags kan koste mange penge, og faktisk har du efter al sandsynlighed allerede en ganske glimrende mikrofon, som snildt kan bruges til formålet: din telefon. Her på redaktionen har vi fundet et nyt og ganske kløgtigt program, der lader dig bruge netop mikrofonen i din mobil i stedet for computerens indbyggede mikrofon.

Det hedder WO Mic og har flere fordele. For det første er mikrofonen i din telefon formentlig nyere og bedre end mikrofonen i din pc. Der vil derfor være mindre baggrundsstøj, der generer, og lyden vil være mere dyb og naturtro. For det andet er det nemmere at placere mobilen tæt på din mund, så lyden ikke skal vandre så langt og risikerer at blive udvandet, lav eller forvrænget. Alene det, at mikrofonen kommer tættere, vil gøre en verden til forskel på lydkvaliteten.

For at bruge programmet skal du installere det på både din telefon og din computer. Når du har gjort det, skal du sætte programmet op, hvilket tager under et minut. Herefter er det bare at åbne det program, du plejer at bruge til videochat- samtaler på din computer, fx Skype eller Teams, og så vælge din nye telefon-mikrofon i programmet. Det eneste, det kræver for at virke, er, at telefonen og din computer er på det samme trådløse netværk. Når du er færdig med at bruge telefonens mikrofon på pc’en, lukker du blot app’en på din mobil igen. WO Mic er ganske gratis at bruge på både mobil såvel som på din computer, og det virker, uanset om du har en Androidtelefon eller en iPhone.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.