Et trådløst headset åbner en hel ny verden af lyd fra din telefon, tablet eller computer. Hvis du har vænnet dig til den slatne, forkølede lyd fra de indbyggede højtalere i dine apparater, vil du med et godt headset opdage nye, flotte detaljer i musikken. Film får også et helt andet nærvær, hvor menneskestemmer er klare og tydelige og buldrende eksplosioner lyder lige så overbevisende, som hvis du sad i en biografsal.

Det er meget nemt at koble et headset sammen med dine apparater: En hurtig søgning i fx Bluetooth-indstillingerne i Windows er alt, der skal til. Den indledende opsætning, hvor din pc og og dit nye headset bliver parret, skal kun klares én gang. Herefter husker de to hinanden, så du blot skal tænde for dit headset og tage det på for at åbne for forbindelsen igen.

Bluetooth-headsets er heldgigvis ikke længere som dengang, hvor velstrøgne forretningsfolk gik rundt med et headset, der bredte sig ned ad kinden som en stor kantet klump. I dag kan man nærmest ikke se de små headsets, der sættes ind i øret. På trods af størrelsen er de udstyret med avanceret teknologi, så de fx kan eliminere lyde udefra ved at lytte med små mikrofoner på ydersiden og derefter udsende en modsatrettet lyd i dit øre, så du ikke kan høre en brummende flymotor eller den skramlende lyd fra et kørende tog.

De store headsets, der helt dækker øret, er som regel mere behagelige at have på. Ofte kan de også give en mere rumlig gengivelse af lyden. Vi har testet tre af hver af de to typer headsets, og fordi mange nok på forhånd har bestemt sig for en type, har vi kåret en testvinder af hver slags.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.