Da coronapandemien hærgede og restriktionerne forhindrede os i at se hinanden fysisk, slog videochattjenester for alvor igennem. Og nu er det blevet helt almindeligt at holde videomøder over tjenester som fx Skype, Zoom, og Microsoft Teams, når vi enten skal holde møder eller i social kontakt med venner og familie.

Men der er ét problem med videosamtalerne: Dårlig lyd og især baggrundsstøj kan sommetider gøre det svært at holde en samtale flydende. For hvor mange gange har støj fra naboens boremaskine eller gæster på den café, din ven sidder på, ikke forstyrret samtalen?

Program fjerner al støj

Det problem løser programmet Krisp. Programmet kan nemlig analysere alle de mange lyde, mikrofonen opfanger, og bortfiltrere alle former for baggrundsstøj. I praksis betyder det, at du kan føre en samtale ved siden af en gøende hund eller et barn med larmende legetøj, uden at modtageren i den anden ende kan høre andet end din stemme.

Og det fungerer tilmed også den anden vej rundt, så baggrundsstøj fra din samtalepartner bliver fjernet. For at fjerne støj fra din side skal du vælge, hvilken mikrofon programmet skal knytte sig til, og klikke en enkelt gang på aktiveringsknappen. Så virker støjreduktionen på tværs af alle programmer og tjenester, du bruger til at føre videosamtaler. På samme måde kan du fjerne baggrundsstøj fra dem, du taler med, ved at vælge din kilde til lydoutput. Støjreduktionen er lige så nem at slå fra, som den er at slå til, og det kan måske være en god idé at deaktivere effekten, hvis der ikke er baggrundsstøj.

For med gratisversionen af Krisp er støjreduktionen begrænset til at fjerne baggrundsstøj fra dine videosamtaler én time om dagen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.