“Hvilke høretelefoner skal jeg købe?” Næst efter spørgsmålet om, hvilken telefon og computer mine venner og familie skal købe, er det spørgsmålet, jeg oftest får. For det er lidt af en jungle af begive sig ud i at købe et nyt sæt høretelefoner, som skal være din daglige følgesvend, når det kommer til at høre musik, podcasts, radio og at føre telefonsamtaler. Overordnet er der to spørgsmål, du skal tage stilling til: Hvad skal høretelefonerne bruges til, og hvor mange penge må de koste? Dit budget har betydning for flere ting, men gør særligt en forskel i forhold til materialer, funktioner, byggekvalitet og selvfølgelig lydkvalitet.

Går du efter et sæt høretelefoner, som skal akkompagnere den dyre forstærker og hi-fi-anlægget derhjemme, er vi ude i en anden prisklasse, end hvis du vil købe et sæt høretelefoner, som skal bruges til musik og podcast, når du sidder i bussen, eller når du vil høre lydbog i sofaen. I denne guide har vi fundet eksempler på høretelefoner, hvor de fleste kan være med, og hvor priserne starter ved 400 kroner, mens det dyreste par har en pris på omkring 2.000 kroner. Vil du virkelig give den gas, kan man sagtens få høretelefoner til adskillige tusinde kroner.

Hvad skal de bruges til?

Når du har overvejet, hvor meget høretelefonerne må koste, skal du overveje, hvad de skal bruges til. Det er nemlig afgørende for, hvilken type høretelefoner du skal købe. De kan groft sagt deles ind i to kategorier; in-earhøretelefoner, som sidder inde i øret og ikke fylder ret meget, og over-earhøretelefoner, som sidder udenpå øret og er forbundet med en bøjle.

Når du har gjort det klart for dig selv, hvad høretelefonerne skal bruges til, skal du i gang med at undersøge udbuddet. Her er eksemplerne i vores guide et godt udgangspunkt, der præsenterer dig for nogle af de bedste køb, som du kan bruge som reference. Måske er det dog ikke lige præcis det, du søger. Det er derfor altid en god idé at starte med at læse anmeldelser og tests, som du kan finde mange steder på nettet, blandt andet i Testzonen på komputer.dk, men også på andre hjemmesider.

Det giver en god indikation af, om produktet er noget for dig, og hvad fordelene og ulemperne ved et produkt kan være. Og finder du noget, som umiddelbart virker godt, så prøv det af i en butik først. Komforten er nemlig supervigtig, når det kommer til høretelefoner. For sidder de dårligt, kommer du ikke til at bruge dem meget. Sidder de omvendt perfekt, er der langt større chance for, at du får dem brugt, måske endda hver eneste dag. Eksemplerne i denne guide er alle trådløse høretelefoner, da batterierne, Bluetooth-teknologien og forbindelsen i dag er så god og nem at gå til, at det giver rigtig god mening at købe et sæt trådløse høretelefoner.

De skal ganske vist lades op, men det skal din mobil jo også. At der ikke er et kabel, der skal filtres ud, og som fletter sig ind i din jakke og taske, opvejer i vores optik i den grad ulemperne. Kan du ikke undvære et kabel, skal du selvfølgelig have det med i dine overvejelser – eller købe et par høretelefoner, der både virker med og uden kabel, fx Urbanista Miami eller Sony WH-1000XM4, som du kan læse mere om på de kommende sider.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.