I gamle dage, når man afleverede sine analoge filmruller hos fotohandleren, kunne man sammen med de fremkaldte billeder på papir få et kontaktark, som viste miniaturer af alle de billeder, der var på filmrullerne. Arkene gav et forbilledligt overblik over både gode og dårlige eksponeringer, så man straks vidste, hvilke billeder der var værd at bevare. Selv om billeder i dag er digitale og opholder sig på din computer, kan du faktisk få samme fortrinlige overblik som i de gode gamle dage:

I både Windows 10 og 11 kan du nemlig i Stifinder markere alle billeder i en mappe og få dem udskrevet som miniaturer på et enkelt A4-ark. Under hvert billede udskrives også billedfilernes navne, så du hurtigt kan navigere hen til de relevante billeder. Du behøver i øvrigt ikke vælge samtlige billeder i en mappe, når du udvælger billeder til dit kontaktark. Du kan fx også være selektiv og blot markere de bedste 30 af dine feriebilleder ud af hele mappens indhold på hundredvis af billeder og så oprette et kontaktark med pletskuddene.

Det er også muligt at printe de smarte ark som PDF’er i stedet for på papir med din printer. Sådan en PDF er fx praktisk at have liggende sammen med billederne i en mappe, så du hurtigt kan se, hvad mappen indeholder.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.