I et kendt program på dansk tv, hvor deltagerne kan få hjælp til at styre privatøkonomien og slippe af med gammel gæld, går situationens alvor som regel først op for de medvirkende, når de kaster et blik på det budget, som eksperterne lægger frem på bordet foran dem. Der er nemlig mange fordele ved at nedskrive et budget, hvor de faste indtægter og udgifter er markeret, så man kan se sit rådighedsbeløb hver måned.

Gammeldags papir eller regneark

Budgetlægning har man i mange år kunnet bruge et regnearksprogram som Microsoft Excel, Google Sheets eller LibreOffices Calc til, men i praksis er regneark ikke lettilgængelige. Man skal som minimum kende de væsentligste formler for at få regnearket til at lægge udgifterne sammen – og overblikket er også behersket.

Det er nok årsagen til, at mange stadig tyr til papir og blyant, når der skal lægges budget over familiens økonomi. Nu er der kommet et alternativ for os, som ligger imellem de to løsninger og både synes, regneark er for besværligt og papir for gammeldags.

Enkel økonomistyring – på dansk

Med et helt nyt Ashampoo-program, som vi her på Komputer for alle har fået oversat til dansk, kan du let og overskueligt indtaste både faste og løbende udgifter og indtægter i forskellige kategorier. Resultatet præsenteres på en overbliksside, hvor du altid kan se dit aktuelle rådighedsbeløb og endda se økonomiens bevægelser i grafer og diagrammer.

Programmet sørger for selv at lægge beløb sammen og trække fra, så du behøver ikke have noget kendskab til regnearksformler – og overskueligheden slår dine papirnoter med flere længder. Ashampoo Money, som programmet hedder, giver dig mulighed for selv at styre detaljegraden i din økonomi.

Du kan bruge programmet til at udregne dit rådighedsbeløb ved at indtaste alle indtægter – fx løn, pension, honorar eller uddannelsesstøtte – og de faste udgifter til fx husleje, forsikringer, telefon og varme. Det giver et slutfacit, som altså er dit rådighedsbeløb til det løbende forbrug.

Du kan afstemme tallene

Men du kan også indtaste alle småudgifterne fra dine kvitteringer, hver gang du har købt noget, for på den måde at have det komplette overblik, så du ved hver måneds udløb kan afstemme tallene i Ashampoo Money med de faktiske tal i din netbank.

Det er naturligvis helt op til dit eget temperament, hvad du foretrækker.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.