Hvilken Queen-cd var det lige, at sangen “Somebody To Love” var på? Og hvor mange Beatles-plader er det nu, der står på hylden? Jo større musiksamlingen med cd’er, vinyler og kassettebånd vokser sig, desto sværere bliver det at få overblikket.

Selv hvis du egentlig har godt styr på klenodierne, og alt er placeret sirligt i alfabetisk rækkefølge på reoler, kan det være besværligt at finde lige præcis den cd med lige præcis det musiknummer, du leder efter. Heldigvis er der nu hjælp at hente. For du kan nemt få overblik over musiksamlingen ved at organisere det hele på computeren i et musikkatalog.

Sorteres musiksamlingen digitalt, kan du nemlig nøjes med at sætte dig ved computeren og i løbet af få sekunder finde det musiknummer eller det album, du leder efter. Dermed undgår du at rode rundt i den fysiske samling. Det eneste, du skal bruge, er et program til at organisere musik på pc’en, og her er programmet Music Collection, som kan hentes gratis i Fordelszonen, det bedste valg.

Få et perfekt musikkatalog

I Music Collection er det let at lave et digitalt musikkatalog, og kataloget kan ikke alene indeholde cd’er, men også vinyler, kassettebånd eller digitale album. Det er altså hele samlingen af musik, du ejer, som kan organiseres i ét samlet katalog.

Music Collection bruger en database, der er koblet til internettet, og det betyder, at du fx kun skal søge efter kunstneren, og så viser programmet en udførlig liste med samtlige udgivelser af kunstneren. Fra listen er det efterfølgende nemt at tilføje albummet til dit digitale musikkatalog. Music Collection henter automatisk oplysninger som udgivelsesår, sangskrivere, pladeselskab og albummets varighed til kataloget, når der tilføjes et album, og programmet kan endda importere sangtekster fra internettet.

Music Collection skelner desuden mellem rytmisk og klassisk musik. Det gør, at samlingen er organiseret logisk, og at det er lettere at søge efter sange og album med programmets indbyggede søgeværktøjer, der kan bruges til at finde konkrete udgivelser. Således kan du finde en bestemt sang i en omfattende samling og eksempelvis straks opklare, at Queens store hit “Somebody To Love” findes på den 45 minutter og 36 sekunder lange plade “A Day at the Races” fra 1976, udgivet på pladeselskabet EMI.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.