For 15 år siden kopierede jeg hele husstandens store samling af cd’er ind på computeren. Sikke et omstændeligt arbejde. De fysiske cd’er røg efterfølgende i kælderrummet, hvor de nu ligger et sted inde bagved alt det andet rod. På computeren ligger til gengæld stadig cirka 1.300 lydfiler i musikformatet MP3. Det er filer, som jeg troligt har kopieret fra computer til computer, hver gang jeg har fået en ny.

Så ja, musikken ligger klar på min pc, og nogle numre bliver da også afspillet fra tid til anden. Men nogen nem opgave er det bestemt ikke, for der er desværre alt for mange af filerne, som slet ikke vises med de rigtige oplysninger om fx navn, kunstner og album, når jeg bladrer gennem dem i Stifinder eller i mit musikprogram. Det er noget rod, og det afholder mig desværre nærmest fra at benytte den omfattende musiksamling.

Eller sådan var det i hvert fald, indtil jeg opdagede et fantastisk nyttigt program: Abelssoft Tagman kan nemlig på nærmest magisk vis automatisk opdatere MP3-filer med alle de relevante oplysninger som fx titel, kunstnernavn, udgivelsesår, albumnavn og meget andet. Det er virkelig en stor hjælp sammenlignet med selv at skulle ændre oplysningerne, og takket være Tagman har jeg med et snuptag fået styr på min digitale musiksamling. Som Komputer for alle-læser får du lige nu programmet gratis i Fordelszonen, mens alle andre må betale cirka 225 kroner for det.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.