Hver eneste gang du bruger din computer, bliver der tilføjet noter og poster til Windows’ såkaldte registreringsdatabase – det komplette register over indstillinger i Windows. Registreringsdatabasen er bestemt ikke noget, der normalt gør stort væsen af sig, men i det skjulte holder den styr på stort set alt på pc’en. Typisk er det Windows selv, der ændrer i registreringsdatabasen – fx når et nyt program bliver installeret på computeren. Så registrerer Windows, hvordan programmet ønsker at gebærde sig, og hvordan det griber ind i forskellige processer.

I det store og hele fungerer registreringsdatabasen fremragende, så dine programmer og Windows kører upåklageligt og gnidningsfrit. Indimellem opstår der dog alligevel fejl i databasen. Det kan fx skyldes, at et program for længst er afinstalleret fra din pc, mens registreringsdatabasen stadig fejlagtigt har programmet opført.

Ryd op uden at få sved på panden

Disse fejl gør, at Windows bliver langsommere, fordi det tager ekstra tid at læse oplysningerne i registreringsdatabasen. I nogle tilfælde medfører fejlene også irriterende meddelelser på skærmen. Det kan fx være et vindue med en besked, når du logger ind på din pc. Meddelelsen er som regel af kryptisk karakter, og det er de færreste, der kan gennemskue, hvordan man slipper af med den. Det nye Fordelszone-værktøj Ashampoo Registry Cleaner 2 hjælper dig heldigvis med at rette fejlene.

Programmet finder simpelthen alle de ting i databasen, som er overflødiggjorte eller på anden måde roder unødigt. Oprydningen giver dig en hurtigere og mere strømlinet pc. Det hele er klaret på under et minut, og den enkle fremgangsmåde gennemgår vi trin for trin på næste side.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.