Dit arbejde ved computeren kan groft sagt deles op i to typer: almindelig pc-brug og ekstraordinære opgaver. På en almindelig, gennemsnitlig pc-hverdag bruger du computeren ordinært. Du går måske lidt på nettet, sender et par mails, nyder måske nogle YouTube-videoer, nørder med Windows’ indstillinger og bruger et par programmer til dette og hint.

Dette normale arbejde ved pc’en medfører ikke noget stort ressource-forbrug på CPU’en, hukommelsen eller grafikkortet. Du vil typisk opleve din computer som hurtig og velfungerende. I hvert fald hvis den er nogenlunde ny og stærk. Når opgaverne ved computeren derimod er ekstraordinære, forholder tingene sig anderledes. Forestil dig fx, at du skal bruge et videoredigeringsprogram til at klippe store stykker video sammen.

Videoredigering er kendt som en af de opgaver ved pc’en, som virkelig stiller store krav til processoren og pc’ens øvrige udstyr. Et andet kendt eksempel er Adobes billedredigeringsprogram Photoshop. Når du redigerer video eller arbejder med store fotofiler, presses computerens kapacitet ofte til det yderste, og kræfterne kan i værste fald slippe op.

Brug WinToys i specielle tilfælde

WinToys-programmet, som vi præsenterer dig for her, kommer særligt til sin ret i tilspidsede, ekstraordinære situationer. Hvis du bruger computeren roligt og normalt, vil de indstillinger, som WinToys er rig på, næppe gøre nogen mærkbar forskel – på samme måde som din bil ikke har glæde af et sjette gear, når den bare tøffer ud ad landevejen. Først når pc’en bevæger sig ud på motorvejen, har den brug for hjælp.

Undgå at programmerne går ned

I pressede situationer kan du opleve, at det program, du vil give fuld opmærksomhed, fryser, er langsomt eller helt går ned. Det er sådanne uheld, WinToys kan hjælpe dig med at undgå ved at stjæle ressourcer fra alle de processer og andre programmer, der kører på computeren.

Resultatet er forhåbentlig en god, problemfri køreoplevelse med det vigtige program. Som altid afhænger det også af kvaliteten af computerens udstyr, især processoren. Bemærk, at mange af de indstillinger, du vil stifte bekendtskab med i WinToys, egentlig er målrettet dygtige computerspillere, som har brug for, at deres tunge, ressourcekrævende skydespil får fuld opmærksomhed fra pc’ens tekniske komponenter.

Du vil således støde på en del referencer til spil i programmet, selv om du personligt bruger det til et helt andet formål.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.