De nye SSD-diske rummer ikke mekaniske dele, men er baseret på flash-hukommelse, som du også kender fra hukommelseskortet til dit digitalkamera. Det har fremfor alt den fordel, at SSD’er er lynende hurtige og derfor er perfekte som systemdiske til Windows.

De har dog sjældent samme kapacitet som mekaniske harddiske og er derfor ikke velegnede til at rumme et arkiv over dine samlede billeder og musikstykker. SSD’er har også den svaghed, at hver celle i flash-hukommelsen kun kan overskrives et begrænset antal gange, før cellen dør. Derfor bør dataene spredes så meget som muligt på en SSD – i modsætning til en almindelig harddisk – og du får længere levetid på SSD’en, hvis du deaktiverer funktioner i Windows, som konstant skriver data til drevet.

Det kan Abelssoft SSD Fresh hjælpe dig med. Programmet sørger for at vælge de helt optimale indstillinger til din SSD, så hver enkelt celle skånes mest muligt og du får længere levetid på disken.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.