Når du kobler udstyr som fx en skærm, et tastatur eller et sæt høretelefoner til din pc, har du måske indimellem oplevet, at der skal installeres et lille program, før udstyret kan bruges. Det lille værktøj, der får udstyret til at virke optimalt, kaldes for en driver.

Indimellem skal den hentes fra nettet, men ofte er Windows selv i stand til at finde og installere driveren, så du ikke selv behøver at foretage dig noget i første omgang. Uanset hvad skal driverne dog installeres, for de fungerer som bindeled mellem din computer og andet udstyr. Driverne fortæller nemlig, hvordan udstyret skal spille sammen med pc’ens styresystem, og derfor er det også en god idé at opdatere driverne med jævne mellemrum.

Fx kan en driveropdatering få en tilsyneladende defekt ekstraskærm til at virke igen. Opdateringen kan også indeholde nye funktioner til udstyret. Det ses fx ofte, at driveropdateringer optimerer grafikkort, så de virker med nyere spil. Det er altså vigtigt, at de nyeste drivere altid er installeret på pc’en, men det kan være ret bøvlet at gøre selv.

Derfor er programmet Driver Booster godt at have i baghånden. Programmet tjekker helt automatisk, om der er forældede drivere på pc’en, og sørger derefter for at downloade og installere de relevante opdateringer.

Opdater nemt driverne

Normalt kan det være en krævende og frustrerende proces selv at opdatere drivere via Windows: Du skal ind i Enhedshåndtering og gennemgå hver enhed for at opklare, om der er nye drivere tilgængelige. Windows og de programmer, der hører til grafikkort (som fx Nvidias kontrolpanel), kan i nogle tilfælde selv holde styr på driverne, men der findes meget udstyr, der har drivere, som Windows ikke kan genkende, og som typisk kræver, at du selv står for at finde, hente og installere dem.

I Driver Booster kan du derimod nøjes med at klikke en enkelt gang på en knap, og så scanner programmet din computer for forældede drivere. Når scanningen er gennemført, bliver driverne installeret direkte via Driver Booster, og efter en genstart af pc’en er det tilkoblede udstyr fuldt opdateret, så det virker, som det skal.

Ignorer salgstalerne

Driver Booster er gratis og er et glimrende program at have installeret på pc’en. Programmets producent vil dog meget gerne have dig til at installere små ekstraprogrammer, og de forsøger også ihærdigt at få dig til at lægge penge for betalingsversionen af programmet.

Ekstraprogrammerne kan du blot sige nej tak til, og du kan også trygt ignorere, at Driver Booster ofte fortæller dig, at der mangler driveropdateringer, som du først kan få ved at købe betalingsudgaven. Den gratis udgave af programmet er nemlig nok til at holde de vigtigste drivere opdaterede, og her på Komputer for alle har vi selv ofte brugt netop gratisudgaven af Driver Booster til at løse flere problemer med udstyr koblet til redaktionens computere.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.