Mange pc-ejere vælger at beholde harddisken, når den gamle computer skal kasseres – eller måske bare, når de skifter pc’ens harddisk ud med en større og hurtigere model.

Det kan der være flere gode grunde til: For det første er det ikke rart at tænke på, at fremmede potentielt kan få fingrene i alle de filer, der ligger på den gamle harddisk og for det andet kunne det jo være, at du fik brug for den ganle harddisk engang i fremtiden.

Er du – lige som mig – ganske enkelt ikke i stand til at skille dig af med dine gamle harddiske, som derfor blot samler støv på hylden eller bagerst i en skuffe, er der godt nyt: Hvis du køber en harddiskdock, kan harddisken fra din gamle computer nemlig snildt bruges som en ny ekstern harddisk, og således kan dit gamle udstyr stadig være til glæde og til gavn.

Den gamle harddisk klikkes blot på plads i harddisk-docken, som derefter tilsluttes computeren med et USB-kabel. Så kan den fungere som en ekstern harddisk til din computer.

Få nemt mere lagerplads

Når harddisk-docken er tilsluttet pc’en, vises de harddiske, der er monteret i den, som forskellige drev i Stifinder – præcis som en normal ekstern harddisk ville gøre det. Derefter kan du nemt gemme filer eller endda køre programmer, på den nye (gamle) eksterne harddisk. Der findes flere forskellige former for harddisk-docke, og som tilfældet er med så meget andet udstyr, er der stor forskel på pris, funktioner og kvalitet. Nogle harddiskdocke fås fx med flere indgange, så der kan monteres fire harddiske i én samlet dockingstation, og dermed kan lagerpladsen forøges markant.

Du kan også få en harddisk-dock med USB C-forbindelse, som overfører store filer meget hurtigere, end en harddiskdock med USB-2-forbindelse gør. Desuden er der forskel på, hvilke typer harddiske docken har plads til. Nogle harddisk-docke har både plads til harddiske med en størrelse på 2,5 og 3,5 tommer, mens andre kun har plads til den ene af størrelserne. Der er altså en del at tage højde for, når du skal købe en harddisk-dock, men når du først har fået fat i den rigtige model, kan du få masser af ny glæde af dine gamle harddiske.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.