Ekstern lagerplads til din pc har aldrig været hurtigere eller billigere end i dag. Desværre er du nødt til at vælge mellem de to egenskaber, for de hurtigste SSD-drev er temmelig dyre, og de meget billigere eksterne harddiske er på den anden side ikke særlig hurtige.

Den gammeldags harddisk med de roterende metalplader indeni er som den aldrende bokser, der nægter at lægge sig ned, uanset hvor mange tæv han får. Teknologien i harddisken er på sin vis forældet med sin snurrende og skrøbelige mekanik, men der er intet andet, der kan slå den gode gamle mekaniske harddisk på prisen.

Du får bare meget mere plads til dine filer. I sammenligningen på de næste sider er den mest økonomiske harddisk nede på kun at koste 23 øre pr. gigabyte. For os, der er gamle nok til at huske, dengang en harddisk med en kapacitet på en gigabyte kostede i omegnen af 1.000 kroner, er den pris lidt svær at fatte.

Selv om prisen på SSD’er er faldet løbende, er det stadig en meget dyrere løsning end harddisken. Fremskrivninger af priserne pr. gigabyte for SSD’er og harddiske viser, at SSD’er vil blive billigere end harddiske i løbet af den sidste halvdel af dette årti, men som du kan se på priserne i testen her, er vi der langtfra endnu.

De to teknologiers forskellige kvaliteter betyder, at de egner sig bedst til forskellige formål. Harddisken er med sin store kapacitet oplagt til at tage backup af alle dine mange vigtige filer. Den følsomme mekanik har det bedst i en skuffe i skrivebordet. Den hurtige og hårdføre SSD er til gengæld perfekt til at tage filer med i lommen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.