Lad mig slå fast med det samme: Det her er ikke en artikel for dig, der er nervøs for at få sat nogle indstillinger forkert, så Windows ikke længere ligner sig selv. Men er du tryg ved at rette en smule i Windows’ registreringsdatabase, kan du til gengæld få fuldstændig kontrol over Windows med en ganske lille indsats.

Registreringsdatabasen i Windows holder nemlig styr på samtlige indstillinger i selve Windows og i alle de programmer, du har installeret. Det er med andre ord et sted, hvor du får lov til at indstille alt det, som ellers ikke lader sig indstille – men også et sted, hvor du kan risikere at gøre meget skade, hvis du er usikker på fingrene.

Derfor anbefaler vi, at du begynder med at tage en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, før du kaster dig over vores tips – det viser vi herunder, hvordan du gør. Skulle du komme til at justere en forkert indstilling, kan du nemt gendanne sikkerhedskopien og komme tilbage til Windows, som det var før. Vidste du fx, at det er muligt at få en sekundtæller på uret på proceslinjen, eller at du kan slå de irriterende websøgninger fra i startmenuen?

Begge dele er muligt, hvis du ændrer de rette indstillinger i registreringsdatabasen. Her kan du fx også helt deaktivere Windows’ indbyggede Handlingscenter eller fjerne mapperne til OneDrive, hvis du ikke bruger dette program. Følger du vores guide, kan du sagtens lave indstillingerne, selv om du ikke tidligere har rodet med Registreringsdatabasen – men vi anbefaler dog, at du har lidt pc-erfaring i forvejen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.